2009 Remco Aalbers

Remco Aalbers

Remco Aalbers

De Troosterprijs 2009 werd toegekend aan Remco Aalbers, programmeur bij de b-faculteit. Hij ontwikkelde de  webtoepassing RUMBA (RU Master BAchelor) voor het maken en aanbieden van studieinformatie.

RUMBA werd door Informatica bedacht;  Aalbers bracht het idee ten uitvoer in nauw overleg met de gebruikers. RUMBA wordt nu door alle studenten en docenten van de Radboud Universiteit gebruikt. Hiermee komt een einde aan de ‘dodebomenversie’ van de studiegidsen, een flinke besparing van papier en drukkosten en een bijdrage aan het duurzaam maken van de Radboud Universiteit Nijmegen.
De systemen die Aalbers ontwikkelt, zijn altijd gebaseerd op internet-technologie en open standaarden, meestal op open source. Bovendien zijn ze vrijwel altijd tweetalig. Enkele andere aansprekende voorbeelden van zijn werk zijn de Virtual Classroom voor Biologie, ROB (Rapportage OnderwijsBelasting), de experimentele portfolio voor studenten en de wiki’s voor Informatica-onderwijs. Hij propageert en beoefent “agile” software-ontwikkeling.
Remco Aalbers is afgestudeerd natuurkundige (informatische variant). Hij werkt bij Computer- en Communicatiezaken (C&CZ) en het Onderwijscentrum van FNWI.

Bron: website FNWI